La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

LGTBI

UNA REPÚBLICA RESPECTUOSA DE LA DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE

La República Catalana ha de ser justa i ha de garantir els mateixos drets i oportunitats per a tothom. Una República respectuosa amb la diversitat sexual, lliure d’homofòbia i transfòbia, i on el dret d’estimar com es vulgui i de constituir una família, sigui quina sigui, formi part del seu ADN.
 

Els pilars de la nova república

1
Drets constitucionals per a la igualtat d’oportunitats de les persones LGTBI

La Constitució catalana ha de reconèixer i recollir els drets de les persones LGTBI a viure amb normalitat la seva orientació sexual, a estimar com es vulgui i a constituir una família.

Com ho farem?
  • Reconèixer a la Constitució els drets de les persones LGTBI i el respecte cap a la diversitat sexual.
  • Incloure a la Constitució el dret al matrimoni entre parelles del mateix sexe i el dret de constituir una família de manera explícita.
Valora la proposta
2
No-discriminació i lluita contra l’homofòbia i la transfòbia

La República ha de ser garant en l’exercici dels drets i eradicar actituds discriminatòries de qualsevol mena, també vers el col·lectiu LGTBI. En aquest sentit, la República haurà de desplegar lleis antidiscriminatòries i vetllar perquè la igualtat sigui efectiva per garantir el dret de les persones LGTBI a viure amb normalitat la seva identitat sexual en la vida personal, pública i professional.

Com ho farem?
  • Aprovar una nova llei contra l’homofòbia i la transfòbia amb competències penals per incriminar les discriminacions més greus contra persones LGTBI.
  • Dur a terme una política sensible respecte de les persones LGTBI perseguides en els seus països d’origen i disposar de mecanismes d’acollida.
  • Establir un nou marc laboral plenament respectuós amb el dret a no ser objecte de discriminació.
Valora la proposta
3
Referent internacional de respecte als drets humans i a la diversitat sexual

La República Catalana ha de ser present en els organismes de caire internacional per incidir en les polítiques globals de respecte als drets humans i a la diversitat sexual.

Com ho farem?
  • Formar part de l’ILGA en tant que estat sobirà (com a estat associat).
  • Promoure el respecte a la diversitat i la defensa dels drets de les persones LGTBI als organismes internacionals dels quals formem part.
Valora la proposta

Fes la teva aportació

Tens cap idea per a millorar el nou país? A Esquerra Republicana volem rebre les teves aportacions sobre la nostra proposta de nou país. Envia'ns un correu a [email protected] i fes-nos arribar la teva opinió.

Tots els eixos