La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

SINDICATS

UN SINDICALISME FORT COMPROMÈS AMB LES TREBALLADORES I TREBALLDORS

La República ha de treballar per enfortir aquest sindicalisme impulsant una llei de participació sindical i de negociació que enforteixi i reconegui la tasca desenvolupada per milers de sindicalistes arreu del territori. Des del més petit centre de treball fins a la gran empresa, un sindicalisme nacional i de classe fort, com a contrapoder a les grans corporacions i al sistema econòmic del gran capital, esdevé una eina fonamental per avançar en la cohesió social, i per treballar en la vertebració i en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

La pluralitat sindical del nostre país és un clar reflex de la pluralitat de la nostra societat. Un sindicalisme nacional i de classe fort ha de ser i és una de les principals eines per avançar en cohesió social; els sindicats de classe del nostre país estan treballant en la vertebració i en la construcció d’una societat més igualitària, ja sigui en els centres de treball impulsant la negociació col·lectiva o en la seva tasca com a interlocutors socials.
 

Els pilars de la nova república

1
Participació democràtica de les treballadores i treballadors a l'empresa

Fomentar la participació de les treballadores i treballadors en espais sindicals compromesos en la construcció d’un sindicalisme republicà i modern, adaptat a les necessitats dels treballadors del segle XXI, on el treball i salaris dignes, la participació democràtica en la empresa i la lluita contra la precarietat i pobresa laboral siguin els motius de la seva acció diària als llocs de feina. Les treballadores i treballadors seran la base de la República que volem edificar.
 

Com ho farem?
Valora la proposta
2
Un sindicalisme amarat de valors republicans

Un sindicalisme amarat en els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, als que s’han de sumar els i les feministes i ecologistes, per tal d’afrontar amb garanties els reptes socials i tecnològics que presenta el món d’avui i del futur. En definitiva, un sindicalisme que acabi amb el règim del 78 i porti la República catalana a tots els centres de treball del país.
 

Com ho farem?
Valora la proposta

Fes la teva aportació

Tens cap idea per a millorar el nou país? A Esquerra Republicana volem rebre les teves aportacions sobre la nostra proposta de nou país. Envia'ns un correu a [email protected] i fes-nos arribar la teva opinió.

Tots els eixos