La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

Gabriel Rufián a Girona: “En aquest procés no demanem a la gent que sigui independentista. Demanem que sigui demòcrata”

Dissabte, 29 d'abril de 2017
Crònica
Gabriel Rufián a Girona: “En aquest procés no demanem a la gent que sigui independentista. Demanem que sigui demòcrata”
Als Jardins de la Infància de Girona en un ambient familiar i entusiasta amb més de 150 persones, el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, fa una crida a “defensar a la gent del no, tal legítim i lícit com el sí. Som demòcrates i volem sumar al Referèndum els demòcrates del Sí, però també als del No. I a més a més, en aquest procés no demanem a la gent que sigui independentista, demanem que sigui demòcrata”. Davant el proper Referèndum Rufián afirma “ara no us rendiu. Si no ho vau fer quan éreu els menys, no ho feu ara quan som els més”. Rufián ha fet aquestes declaracions durant l’acte central de la campanya La República que Farem a Girona sota el títol Economia i Treball a la República Catalana  

“Som els que ho volem canviar tot, volem tenir una República, una pàtria. Una pàtria amb hospitals públics i decents, escoles públiques i decents... En definitiva igualtat entre tot. I és per això que som una amenaça per a l’status quo actual” ha afirmat Rufián que reivindicat davant els més de 150 assistents que “nosaltres no trenquem res, una urna no trenca res, votar no trenca res, la democràcia no trenca res”.

Gabriel Rufián ha celebrat poder compartir escenari amb Josep Ginesta i ha explicat que fa 3 anys quan era membre de Súmate havia sentit a parlar d’un senyor que en sabia molt de Relacions Laborals (ell és diplomat) i va poder conèixer Josep Ginesta en una trobada un dia a la Plaça Catalunya. Avui és un honor poder compartir escenari amb ell, ha destacat.

Per la seva banda, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha afirmat que “estem creixent, molt més que altres, però creixem malament, de forma descompensada, perquè malgrat recuperar llocs de treball aquests no són de qualitat”. A l’hora de valorar el futur de les pensions a la República Catalana, Ginesta ha explicat que “les pensions depenen de la salut del mercat de treball. Si aquest és saludable, pensions dignes per a la gent de casa nostra”.

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha recordat que “des d’Esquerra a la ciutat estan lluitant per ‘un salari digne. I és que Girona és un 33% més cara que la mitjana de ciutats espanyoles. Per això estem lluitant per un salari mínim de 1.000€”.
La portaveu sectorial de Política Econòmica de les JERC, Ariadna Jou, ha apostat per lluitar, de forma contundent i compromesa, contra “l’elevat nivell d’atur juvenil, la precarietat laboral i, tot plegat, fomentant la formació dual, combinant la formació tècnica amb les pràctiques a les empreses”.
 
També han intervingut a l’acte els líders sindicals a Girona. Xavier Casas, secretari general d’UGT a les comarques gironines ha explicat que , “tenim clar que el sector turístic és el motor de la nostra demarcació però l’hem de regular bé aquest motor. En aquest sentit la qualitat no s’ha de fixar només en les estrelles. Hem de tenir en compte ratios com la que ens diu quants treballadors hi ha a la cuina relacionat amb el volum d’habitacions de l’establiment”.
Bartomeu Compte, secretari general de la CCOO a les comarques gironines, ha assegurat que “a la República Catalana s’ha de treballar per una democràcia social i dret. I que es compleixi”. “Cal nou estatut dels treballadors que s’adapti a la realitat actual” ha conclòs.

L’encarregat de conduir l’acte ha estat Xavier Carmaniu . Gabriel Rufián ha explicat que habitualment escoltava un programa de ràdio (Tot és Comèdia, SER, ja no el fan) on sentia al Bernat Dedéu parlant de música clàssica i a Xavier Carmaniu parlant d’història. Rufián ha recordat com sempre el sorprenia que en Carmaniu ‘ho sabia tot, sabia de tot’ i ha explicat que també ha estat tot un honor compartir aquesta estona amb ell .