La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

Jornada: L'aigua i la biodiversitat a la República Catalana

Dijous, 16 de març de 2017
Crònica
Jornada: L'aigua i la biodiversitat a la República Catalana

El dijous 16 de març va tenir lloc la jornada "L'aigua i la biodiversitat a la República Catalana" enmmarcada en la campanya participativa "la República que farm" en la que l'Antoni Ferran, presindent de la sectorial de Medi Ambient, va presentar els pilars de la República en aquesta matèria: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/medi-ambient-i-energia

Prèviament, en Ricard Martínez, secretari nacional de Política Territorial va fer la presentació de la'cte, en la que va assenyalar que la República Catalana és l'oportunitat per canviar els models de gestió i superar els tabús. Per a ell, un dels motius de la jornada era posar damunt la taula la complexitat i fer aflorar les contradiccions, "però és florant les contradiccions que trobarem polítiques creïbles".

Tot seguit va tenir lloc la conferència “Una República sostenible respectuosa amb el medi” a càrrec d'en Dionís Guiteras, vicepresident i president de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, en la que va insistir que hi ha diferents visions, la urbana i la del territori, que requereixen d'un gran pacte de complicitat per millroar la gestió de tot.

A continuació van tenir lloc simultàniament dues taules rodones. Una primera sobre el “Pacte Nacional de l’Aigua”, en la que hi van participar en Pere Albertí, hidrogeòleg i regidor de MES a l’Ajuntament de Girona, Carles Ibáñez, cap del programa ecosistemes aquàtics (IRTA),Cristina Tous, biòloga i màster en Planificació Territorial i Medi Ambient,Miquel Solà, alcalde de Collbató, i el Jordi Oliver, vocal de la sectorial de Medi Ambient i Energia, encarregat de moderar la taula.

L'altra de les taules es va encarregar de tractar sobre “Conservació i patrimoni natural” que va comptar amb la participació de la Puri Canals, professora de Fisiologia (URV) i presidenta de MedPAN, Xavier Carceller, arquitecte (ETSAB) i doctor en ordenació urbanística i parcs naturals, Sònia Callau, enginyera tècnica agrícola i membre d’Agroterritori, Sergi Martí, coordinador de la Xarxa de Custòdia del Territori, Eva Mata, exregidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals d’El Vendrell. i l'Antoni Renalias, vocal de model urbà de la sectorial de Medi Ambient i Energia, que va moderar el debat.

Després de presentar les comclusions de les taules, l'Eduard López, vicesecretari general d’Acció Política, va ser l'encarregat de fer la cloenda.

Per més informació, en aquest enllaç podeu disposar del contingut complet de la jornada:
https://www.esquerra.cat/uploads/20180124/jornada_2017_3_16_aigua_i_biodiversitat_repcat.pdf

O bé podeu veure el video de la jornada:
 
  • Seu Nacional d'Esquerra Republicana, Calàbria, 166, Barcelona