La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

Junqueras a La Seu d'Urgell, ‘donem-nos tots plegats les millors oportunitats per nosaltres i també pels nostres fills’

Dimecres, 15 de març de 2017
Crònica
Junqueras a La Seu d'Urgell, ‘donem-nos tots plegats les millors oportunitats per nosaltres i també pels nostres fills’
En un acte al convent de Sant Domènech a La Seu D’Urgell davant de 300 persones, el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tornat a deixar ben clar que ens cal tenir les eines d’un Estat per poder afrontar amb garanties el reptes de futur. ‘Donem-nos tots plegats les millors oportunitats per nosaltres i també pels nostres fills’, ha assegurat Junqueras.
 
Durant l’acte que forma part de la campanya La república que Farem, Junqueras ha explicat que ens enfrontem a moltes dificultats, per exemple, a un Estat que fa tot el possible perquè no ens en sortim però hem de demostrar que som capaços de superar tots els reptes.‘L’economia del nostre país està creixent un 3,5%, creixem el doble de ràpid que tots els països del nostre entorn’, ha explicat Junqueras.
 
Responent una de les principals preocupacions al territori com és la igualtat d’oportunitats tenint en compte l’equilibri territoral, el president d’Esquerra Republicana ha insistit que ‘un dels reptes és com assegurem que hi hagi oportunitats per tothom. Això implica garantir serveis públics de qualitat i l’altra la capacitat de generar activitat econòmica i ocupació’ i en aquest sentit ‘determinats desavantatges competitius que estaven relacionats amb el territori i la distància, cada vegada han de pesar menys perquè les distancies cada vegada seran més curtes. És molt important desplegar les noves tecnologies i les noves plataformes’.
 
Junqueras ha recollit també en el seu discurs una de les demandes del territori que no és altra que millorar les infraestructures de comunicació,’és molt important millorar les connexions per carretera i ferrocarril. L’esforç que fan les empreses i els treballadors i des del Govern ens permet posar per primera vegada recursos al túnel dels 3 ponts o millorar la línia de la Pobla de Segur’.
 
Oriol Junqueras ha posat l’accent de manera especial en la importància de l’educació per assolir la igualtat d’oportunitats. ‘L’educació és la principal eina de transformació social i la garantia de la igualtat d’oportunitats pels nostres fills. Garantir que funcioni és fonamental. És evident que els nostres fills tenen moltes més oportunitats com més coses sàpiguen a un món que serà cada dia més obert’, ha explicat Junqueras.
 
Junqueras ha assegurat que ‘l’única manera de tenir totes les eines al nostre abast és tenint les eines d’un Estat i la República catalana és la millor manera de garantir un futur millor per tota la nostra gent’.
 
Sense obviar les dificultats que hi ha en el camí a la Independència, Junqueras ha explicat que ‘és evident que el govern del PP i els seus aliats no ens han regalat mai res i segur que no ens ho regalaran ara, tot dependrà del nostre esforç, un esforç que ha de ser col·lectiu’.
 
Durant l’acte també han intervingut, Xesco Viaplana, president de la regional Alt Pirineu d’Esquerra Republicana i portaveu del Grup Municipal a La Seu, i persones lligades al territori que han aportat la seva experiència sobre temes de gran interès al Pirineu com ensenyament, immigració, el sector agrari de muntanya, les empreses turístiques de muntanya, el medi ambient i el territori. -

Podeu veure el vídeo sencer de l'acte: