La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

Junqueras a Premià de Mar: “Volem que tothom tingui les mateixes oportunitats, construir el millor país, amb un esforç que acabi revertint en el bé comú”.

Dijous, 11 de maig de 2017
Crònica
Junqueras a Premià de Mar: “Volem que tothom tingui les mateixes oportunitats, construir el millor país, amb un esforç que acabi revertint en el bé comú”.
En un acte a Premià de Mar davant de més de 300 persones, Oriol Junqueras, ha parlat de la república que Farem i on “volem que tothom tingui les mateixes oportunitats, construir el millor país, amb un esforç que acabi revertint en el bé comú”. El president d’Esquerra Republicana ha explicat que “amb la feina que estem fent des de Govern hem aconseguit més mestres que mai, més inversions, la renda garantida de ciutadania, creixement del PIB, i impostos al servei del país, sense desviacions”.
 
Junqueras, davant de les persones que s’han aplegat a escoltar-lo a la Plaça dels Països Catalans ha explicat que “amb tot això volem millorar i volem les millors eines, i no hi ha cap raó per no fer-ho, no ens mereixem no tenir accés a les eines d'un estat, perquè les volem posar al servei de tothom. Hem de garantir un futur millor per als nostres fills i néts. No volem que l'atzar posi en perill les nostres condicions de vida, hem de poder millorar les oportunitats de tothom”. “Al Govern de l'estat espanyol no els importa el que pensem, el que sentim, i no volem que ens governin aquells a qui no els importem. Volem governar-nos i no renunciar-hi”, ha reblat Junqueras.
 
L’acte ha girat a l’entorn de dos grans eixos com són ciutadania i transparència i Junqueras ha assegurat un cop més que “Esquerra Republicana som un partit polític que ens obrim, i fem tot el possible per obrir-nos i acollir, i ens sentim orgullosos que gent tan diferent vulgui construir un futur millor. La riquesa cultural i lingüística que tenim també és economia, també són relacions comercials, generadores de riquesa. Aquesta és la millor feina que podem fer”, ha conclòs.
 
La diputada al Congrés, Ana Surra, d’origen uruguaià, ha explicat la seva experiència vital com a refugiada i emigrant. La mateixa Europa que avui no acull els refugiats sirians va ser qui li va donar a ella l'estatus de refugiada. Surra ha insistit que “lluita pels drets de tots els catalans, però també pels drets de les persones nouvingudes”. Surra ha explicat que a les persones immigrades els diu que “les raons per lluitar per una Catalunya independent són tres: els impostos no aniran cap a Madrid, i per tant es quedaran aquí per desenvolupar el treball productiu per a tothom, també per als nouvinguts. Dos: papers, perquè des del minut zero de la constitució de la nova república les persones empadronades tindran la nacionalitat d'aquest nou Estat. Tres: dignitat”.
 
La directora general de Transparència Dades Obertes i Qualitat Democràtica del Govern, Núria Espuny, ha explicat que “la peça clau per aconseguir transparència es diu govern obert.  Des del govern cal impulsar la transparència, el debat amb la ciutadania, i reforça la idea que els polítics no tenim un xec en blanc, el ciutadà ha d'estar al centre de l'acció política. La República que Farem ens portarà molta feina, però la farem molt de gust, i ha de ser referent i capdavantera en democràcia”.
 
La presidenta comarcal del Maresme i secretària nacional d’organització d’Esquerra Republicana, Mònica Palacín, ha assegurat que “el paper d'Esquerra Republicana és ser una eina al servei de la ciutadania. Tenim dret a assolir un millor benestar. Ens avalen 86 anys de partit net”.
 
També ha intervingut a l’acte, Andreu Bosch, professor de català al capdavant de l'àrea de Llengua i Universitats a l’institut Ramon Llull entre 2009 i 2015 que ha reivindicat un cop més “la llengua catalana com a eina fantàstica de cohesió social, que ha de servir-nos no només a dins de casa sinó també per mostrar-nos i fer-nos valer a l'exterior”.
 
 
 
  • Premià de Mar,