La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

La pregunta no és si Catalunya podrà pagar pensions, sinó quan deixarà de poder pagar l’estat espanyol?

Dissabte, 19 de novembre de 2016
Crònica
La pregunta no és si Catalunya podrà pagar pensions, sinó quan deixarà de poder pagar l’estat espanyol?
El portaveu adjunt del grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián ha iniciat l’acte de la República que Farem a Sitges explicant el context que es viu a Madrid. Davant de més de 400 persones reunides als Jardins del Retiro ha explicat cal parlar d’un front crucial, del front de Madrid.  La pregunta recurrent que ens fan per ser d’ERC és : qui penseu que sou? qui sou per fer el que feu i dir el que dieu?
 
Rufián ha explicat que som els que denunciem les injustícies, defensem l’educació, també som els que denunciem la indignitat davant de la ministra de Fomento del que suposa agafar un rodalies a Catalunya. També som els que denunciem les agressions com el PHN. Som els que diem que marxem, i els que fem preguntes que no seran respostes i ho sabem.
Som tot això, gent ordinària fent coses extraordinàries perquè ens ho creim i venim de moltes lluites passades. Volem un país així, un país del qual sentir-se orgullós. Som l’única amenaça a un statu quo indigne i indecent i els diem el que ningú els diu i per això s’enfaden tant.
 
 
Rufián ha centrat la seva intervenció en les Pensions a la futura República Catalana i ha deixat ben clar que  Catalunya podrà atendre les seves obligacions amb els seus pensionistes perquè si estem aquí és per la lluita dels que ja no estan i els que encara hi són i s’hi han deixat la pell lluitant pel país. La pregunta no és si Catalunya podrà pagar pensions, sinó quan deixarà de poder pagar l’estat espanyol? I aquesta és la pregunta que cal fer-se sabent que l’Estat espanyol els darrers 4 anys ha gastat el 50% del fons de pensions per pagar deute públic i que, per altra banda, la República catalana passaria de tenir 35 mil m e de pressupost a 65mil .
 
Rufián ha explicat que volem tenir un fons de pensions intocable, una llei de dependència real, tenir una Renda garantida de ciutadania, tenir un salari mínim de mil euros i no som uns bojos revolucionaris, és el que diu la carta europea.
 
Tot el que fem no és per canviar una bandera per una altra, la gent no menja banderes, no menja estelades, sinó per canviar-ho tot, estem per fer que les nostres fills i néts ens diguin algun dia: gràcies pel que vau fer. si no us vau rendir quan érem els menys, no ho fem ara que som molts més, ha conclòs Rufián.
 
 
Durant l’acte han intervingut altres veus destacades del partit a Sitges i la comarca del Garraf, així com persones que han aportat les seves experiències i unts de vista sobre diferents tems clau per la construcció del país. Com Emma Reverter, que ha parlat de drets humans i cooperació amb la comunitat internacional des de la seva experiència vital fora de Catalunya i ha explicat que el repte dels refugiats s’ha d’encarar sense por i lluitar contra els populistes i xenòfobs que tenen veu arreu del món. Una Catalunya que respecti els drets humans ha de ser un exemple de solidaritat a l’exterior, amb un programa de cooperació internacional generós, i també ha de donar exemple a casa
 
 
El regidor de Vilanova i la Geltrú i Secretari d'Organització comarcal, Jordi Medina, ha explicat que volem un país cohesionat territorialment, perquè des dels municipis també es fa cultura i construïm la República catalana. Tots els que creiem en les revoltes i anhelem la llibertat, els que volem i desitgem un nou país i un millor futur, cal que ens posem a treballar per la República Catalana.
 
La regidora Aurora Carbonell ha parlat de l’àmbit laboral explicant que a la nova República hem de lluitar contra la precarietat laboral i per una feina digna. Volem decidir quines polítiques laborals volem, fer una formació laboral entre tots, l’administració i la societat civil. tenim clar que no volem treballadors pobres, tenim clar que volem un treball just per a tots i totes.
 
  • El Retiro,