La república que farem

Tria un tema i fes la teva aportació:

Oriol Junqueras dóna el tret de sortida a 'La República que Farem' des de Balaguer apel·lant a l'oportunitat de deixar un país amb futur als nostres fills i filles.

Dimecres, 26 d'octubre de 2016
Crònica
Oriol Junqueras dóna el tret de sortida a 'La República que Farem' des de Balaguer apel·lant a l'oportunitat de deixar un país amb futur als nostres fills i filles.
Acte d'inici del procés participatiu "La República que farem" amb la participació d'Oriol Junqueras

Més de 600 persones han omplert el Teatre Municipal de Balaguer en l'acte de presentació del procés participatiu 'La República que farem' que des d'aquesta nit ha endegat Esquerra Republicana de Catalunya per tal que la ciutadania faci arribar les seves propostes per a construir una república catalana en què hi hagi una societat més pròspera, lliure i justa.

En l'acte, que ha comptat amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras, també hi han col·laborat càrrecs electes de la formació i persones de la societat civil que han expressat les seves propostes des de diferents àmbits sectorials que han d'esdevenir els eixos clau per a la construcció de la nova República i que constituiran els eixos d'aquest procés participatiu: Economia i Treball; Ciutadania i Benestar; Cultura i Educació; Territori i Medi Ambient i Política Internacional.

Junqueras ha estat taxatiu afirmant que hi ha decisions que hem de prendre ara per assegurar el futur dels nens i les nenes del nostre país als que no podem deixar en mans d'un estat que escollirà un president d'un partit amb incomptables causes pendents de corrupció i que es permet jutjar a la presidenta del nostre Parlament, escollida democràticament pel poble català, per haver constituït una Comissió d'Estudi.

El president d'Esquerra Republicana ha fet diverses al·lusions a l'actualitat política, i davant d'un teatre ple, ha argumentat amb claredat que la Independència és l'única opció de poder afrontar els reptes del futur amb garanties, no només pensant en la nostra generació sinó sobretot en les generacions futures a qui tenim oportunitat de deixar un país capdavanter i modern.

Esquerra ha instal·lat al vestíbul del teatre un panell on els assistents han pogut deixar escrites les seves propostes per al nou model de República Catalana en el qual han signat diverses personalitats com l'escriptor Josep Vallverdú o l'autor teatral Rafel Molina, nombrosos càrrecs electes i orgànics del partit i molts dels assistents a l'acte.
 
  • Teatre municipal, Balaguer